lauantai 5. tammikuuta 2013

Arkipuuhaharjoitus: omenapiirakka

Meillä tykätään leipoa. Tällä kertaa vuorossa oli omenapiirakka, joka on niin helppo ja nopea tehdä, että 2-vuotiaskaan ei hermostu kesken. Tässä ohje:

Herkullinen piirakka

150 g voita sulatetaan ja sekaan vatkataan 1,5 dl sokeria sekä 3 kananmunaa. Sitten sekoitetaan edellisiin 2 dl vehnäjauhoja, 2,5 dl kaurahiutaleita ja 2 tl leivinjauhetta. Taikina kipataan piirakkavuokaan ja päälle marjoja tai hedelmiä sekä vaniljasokeria. Paistetaan 200 asteessa puolisen tuntia.

Emppa huolehti vatkaamisesta ja sekoittamisesta, kun minä lisäsin aineksia kulhoon. Yhdessä käytiin läpi, mitä kaikkea sinne laitettiin. Paras osuus leipomisessa oli Empan mielestä omenoiden pilkkominen. Äiti kuori omenat ja antoi taaperolle lohkoja, joita hän sai ihan itse pilkkoa omalla leikkuulaudalla ruokailuveitsellä. Äidilläkin oli leikkuulauta ja vähän terävämpi veitsi. Kumpikin asetteli pilkkomansa omenat itse piirakan päälle.

Emppa häipyi omiin leikkeihinsä jo ennen kuin laitoin piirakan uuniin, mutta tuli kyllä innokkaasti maistelemaan leipomusta.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti